Wisdom Journey, koersen op je innerlijk kompas

Levensvreugde kan stromen als je koerst op je innerlijk kompas. Als je er zowel op kunt navigeren op een zonnige lentedag als tijdens een plotseling opstekende storm. 

Grote veranderingen in onze leefomgeving zoals een pandemie of ingrijpende persoonlijke omstandigheden dagen ons hierin uit. Tegelijkertijd bieden ze de kans om ons af te vragen wat er nodig is om vitaal te blijven. Bewuste vertraging en verstilling zijn hierbij van grote waarde. Als het stil wordt om en in ons, ervaar je beter hoe het werkelijk gaat en wat er nodig is. Er ontstaat ruimte om jezelf vragen te stellen. Hoe veerkrachtig ben je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak en wat vraagt je aandacht? En als je ontdekt dat je je wilt ontwikkelen, hoe doe je dat dan? Hoe neem je afscheid van oude gewoontes en leg je nieuwe paden aan? Weet je wat jouw bron van inspiratie is en hoe je hiermee in verbinding kan blijven? Hoe herijk je gaandeweg je route door af te stemmen?

Het onderzoek naar antwoorden op deze vragen, geven we vorm in een Wisdom Journey

De Wisdom Journey is grotendeels een innerlijke reis om de verbinding tussen je hoofd en hart te versterken. Om vanuit zelfkennis te (her)ontdekken waar je door het leven wordt uitgenodigd en uitgedaagd. Vanuit een helder, opgeschoond contact met je binnenwereld zet je stappen naar buiten. Als begeleiders borgen wij de ruimte waarbinnen je dit onderzoek kan doen en reflecteren we samen met jou op je ervaringen en inzichten. Uit ervaring weten we dat er sterke onderlinge verbondenheid ontstaat tussen deelnemers door zo intensief met elkaar op reis te zijn. Het programma biedt rust, ruimte en een ritme om reis op een aangename manier te maken.

Praktisch

De reis begint in april met de intakes en loopt door tot en met oktober 2021. Er is ruimte voor minimaal 5 en maximaal 9 deelnemers. De begeleiding wordt verzorgd door Olga Plokhooij en Raymond Witvoet.  

Opbouw

Na een intake met Raymond of Olga maak je in april de Sprong in het diepe en ontmoet je je reisgenoten. Kort daarop gaan we tijdens een meerdaags samenzijn ontrafelen wat het Verlangen is dat in jou leeft, wat jou roept en vanuit welke inspiratie jij beweegt. We gaan dit deel van de reis een paar dagen naar één van de Waddeneilanden. Een natuurlijke beweging hierna is dat we op Pad gaan om te onderzoeken welke stappen er te zetten zijn. We vertrekken hiervoor in juli naar de Alpen waar we veel zullen bewegen en werken met de natuurlijke elementen. In september komen we opnieuw samen om te onderzoeken welke Verleidingen je bent tegengekomen en wat jou helpt om je pad te vervolgen. We sluiten de reis af in oktober met een Bezegeling in de vorm van een meerdaags samenzijn om je inzichten en voornemens te bekrachtigen. Met een gezamenlijk ritueel vieren we waar samen zijn aangekomen en hoe een ieder verder reist. 

Vormen

Afhankelijk van wat zich aandient als we elkaar ontmoeten, maken we gebruik van uiteenlopende werkvormen om meer inzicht te krijgen in jezelf en de invloed van omstandigheden. We werken met het ritme van de seizoenen en de kracht van de elementen lucht, water, aarde, en vuur. We werken met de wijsheid die altijd in en om ons aanwezig is en de wijsheid van de natuur. Om deze te ontsluiten zetten we de kracht in van meditatie, dialoog, stilte, opstellingen, het Transformatiespel, het Levenswiel, 1-op-1 coaching en de Tarot. De werkvormen variëren tussen individuele reflectie en beoefening en gezamenlijk uitwisseling. Journaling, reflectie en tussentijds contact zijn wezenlijke onderdelen van de Wisdom Journey. Je bent tussen de ontmoetingen door dus ook op reis. 

Locaties

Vanuit Wisdom Travellers verzorgen we locaties waar we makkelijk de natuur in kunnen en besteden we aandacht aan een gezonde levensstijl qua voeding, beweging en adem. Hier op de Wisdom Travellers website kun je voorbeelden zien van locaties waar we eerder verbleven.

Planning Wisdom Journey    
Intakes Maart/April Bos omgeving Arnhem
De Sprong Middag 15 april Veluwe
Het Verlangen 31 mei – 4 juni Wadden
Het Pad 4 – 8 juli Alpen
De Verleiding 16 en 17 september Nader te bepalen
De Bezegeling 29 – 31 oktober Twente

Kosten

De kosten voor de Wisdom Journey zijn €4.250 (zakelijk) of €3.650 (particulier) exclusief reiskosten en BTW. In het bedrag zijn de kosten voor de bijzondere locaties, de catering en studiematerialen opgenomen. 

Vragen en aanmelden

We vertellen je graag meer over de reis als je interesse hebt!
Als je je aan wilt melden, kan dat via deze link

Hartelijke groet,

Olga Plokhooij en Raymond Witvoet
olga@wisdomtravellers.com – 06 2888 4784 
raymond@wisdomtravellers.com – 06 2439 8567