Koersen op je innerlijk kompas

Levensvreugde wordt gevoed als we koersen op ons innerlijk kompas. Als we ons innerlijk kompas weten te gebruiken op een zonnige lentedag maar ook tijdens een plotseling opstekende storm. Grote veranderingen in onze leefomgeving zoals een pandemie of ingrijpende persoonlijke omstandigheden, dagen ons hierin uit. Ze bieden tegelijkertijd de kans om ons af te vragen wat er nodig is om vitaal te blijven en bewust te blijven navigeren. Bewuste vertraging en verstilling zijn hierbij van grote waarde. Als het stil wordt om en in ons ervaren we beter hoe het werkelijk met ons gaat en wat er nodig is. Het is geen nieuwe gedachte dat onze eigen fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid bepalend is voor onze levensenergie en de bijdrage aan onze omgeving de hieruit volgt. Vele Oosterse en Westerse tradities zijn op deze aanname gebaseerd. Maar hoe praktiseer je deze visie? Wanneer maak je tijd om de balans op te maken? Hoe neem je afscheid van oude gewoontes en leg je nieuwe paden aan? Weet je wat jouw bron van inspiratie is en hoe je hiermee in verbinding kan blijven? Hoe herijk je gaandeweg je route en stem je af op je innerlijke kompas?

Het onderzoek naar antwoorden op deze vragen, geven we vorm in een Wisdom Journey

De Wisdom Journey is een grotendeels innerlijke reis om de verbinding tussen je hoofd en hart te versterken. Om vanuit zelfkennis te (her)ontdekken waar je door het leven uitgenodigd wordt en hoe je hier vorm aan kunt geven. Vanuit een helder, opgeschoond contact met je binnenwereld zet je stappen naar buiten. Als begeleiders borgen wij de ruimte waarbinnen je dit onderzoek kan doen. Het programma biedt rust, ruimte en een ritme om dit op een ontspannen en veilige manier te kunnen doen.

Praktisch

De reis begint in maart en loopt door tot en met oktober 2021. Er is ruimte voor 9 deelnemers en de begeleiding wordt verzorgd door Olga Plokhooij en Raymond Witvoet.

Opbouw

Na een intake met Raymond of Olga maak je in maart de Sprong. Je ontmoet je reisgenoten. Kort daarop gaan we tijdens een meerdaags samenzijn ontrafelen wat het Verlangen is dat in jou leeft, wat jou roept, vanuit waar jij beweegt. Voor het ontrafelen gaan we een paar dagen naar één van de Waddeneilanden. Een natuurlijke beweging vanuit het Verlangen is dat we op Pad gaan om te onderzoeken welke stappen zijn er te zetten zijn. We gaan in juni naar de helende natuur van Zwitserland. Een aantal maanden later komen we opnieuw samen om te onderzoeken welke Verleidingen je bent tegengekomen en wat je helpt om je pad te vervolgen. We sluiten de reis af met een Bezegeling in de vorm van een meerdaags samenzijn om je inzichten en voornemens te bekrachtigen. Met een gezamenlijk ritueel vieren we waar samen zijn aangekomen. 

Vormen

Afhankelijk van wat zich aandient als we elkaar ontmoeten, maken we gebruik van uiteenlopende werkvormen om meer inzicht te krijgen in jezelf en de invloed van omstandigheden. We werken met het ritme van de seizoenen en de kracht van de elementen lucht, water, aarde, en vuur. We werken met de wijsheid die altijd in en om ons aanwezig is. Om deze te ontsluiten zetten we de kracht in van meditatie, dialoog, stilte, opstellingen, het transformatiespel, het levenswiel, 1-op-1 coaching en de tarot. De werkvormen variëren tussen individuele reflectie en beoefening en gezamenlijk uitwisseling. 

Journaling, reflectie en tussentijds contact zijn wezenlijke onderdelen van de Wisdom Journey. Je bent tussen de bijeenkomsten door ook op reis. 

Locaties

Vanuit Wisdom Travellers verzorgen we locaties waar we makkelijk de natuur in kunnen en besteden we aandacht aan een gezonde levensstijl qua voeding en beweging. Op de Wisdom Travellers website kan je voorbeelden zien van locaties waar we eerder verbleven.

Planning Wisdom Journey
Intakes tot 5 maart Bos omgeving Arnhem
De Sprong 6 maart Kasteel Rozendaal
Het Verlangen 15-19 maart De Wadden
Het Pad 6-12 juni Zwitserland
De Verleiding 17 en 18 september Nader te bepalen
De Bezegeling 28-30 oktober Twente

We vertellen je graag meer over de reis als je interesse hebt!

Hartelijke groet,

Olga Plokhooij en Raymond Witvoet

Wisdom Travellers