Wie wij zijn

Wij zijn Olga Louise Plokhooij en Raymond Witvoet. Samen begeleiden wij de diverse reizen die wij onder de naam Wisdom Travellers organiseren.

Olga heeft helder zicht op oorspronkelijkheid en begeleidt dialogen over wezenlijke thema’s. Of dat nou persoonlijke, organisatorische of maatschappelijke vraagstukken zijn. Zij ondersteunt mensen in het durven navigeren op hun eigen-wijsheid en visualiseren van hun droom. Als initiator en oprichter van bewegingen zoals Nederland in Dialoog en 7 Days of Inspiration is zij enorm betrokken bij de ontwikkelingen in de maatschappij.

Raymond co-creert settingen waar individuele en groep bewustzijnsontwikkeling plaats kan vinden en wordt er blijven als mensen een stap kunnen zetten in hun ontwikkeling. Hij houdt van het op reis zijn met mensen omdat de gesprekken die tijdens het reizen plaats vinden van blijvende waarde zijn voor alle betrokkenen. Het zorgen van de juiste randvoorwaarden heeft zijn aandacht omdat het essentieel is voor een goede reis.

Olga

Mensen en organisaties begeleiden die bijdragen aan een duurzame, participatieve samenleving is wat mij drijft. Gelijkwaardigheid en wederkerigheid zijn daarbij belangrijke waarden. Ik deed mijn ervaring op als adviseur, trainer, dialoogbegeleider en coach in het maatschappelijke veld, bedrijfsleven, de overheid en internationale samenwerking.

Zelf de weg naar binnen blijven gaan, is voor mij de manier om waardevolle bijdrage aan mijn omgeving en de maatschappij te leveren. Afstemming op de bedoeling en wat er wil ontstaan. Stichting Nederland in Dialoog, WORLD=U, 7 Days of Inspiration, Moslimjongeren Amsterdam, de Dag van de Dialoog Amsterdam, Oranje Fonds Groeiprogramma zijn uitingsvormen van deze bijdrage.

Deze (levens)ervaringen vertaal ik naar begeleiding van mensen en organisaties die uiting zoeken voor het besef dat de nieuwe economie circulair is, de mens centraal staat, we allemaal leiderschap over ons eigen specifieke stuk dienen te nemen en er geen schaarste maar overvloed is.

Ik adviseer vanuit Spirit of the Age en geef dialoogtraining vanuit Leerweg Dialoog. Opdrachtgevers zijn onder andere de SER, Rabobank, Delta Lloyd, VO-Raad, RVO NL, CAOP, Heldcare, Ministerie van VenJ, Ministerie BZK en De Baak waar ik trainer ben bij De Informele Leider.

Raymond

Met een professionele carrière van meer dan 20 jaar waarvan de laatste 10 jaar als organisatie adviseur bij Syntens, breng ik een ruime ervaring met zeer diverse managementvraagstukken. Complexe fusietrajecten, strategische en organisatorische ontwikkeling, ingrijpende reorganisaties, alles kwam voorbij bij de begeleiding/advisering van een grote reeks diverse MKB-bedrijven. Het zwaartepunt lag voor mij indertijd vooral ook op het gebied van innovatie en sociaal ondernemen. Daar heb ik veel ervaringen in opgedaan.

De laatste jaren heb ik mij ook verdiept in persoonlijk leiderschap en intrinsieke motivatie, waardoor ik een breed pallet van harde en zachte elementen tot mijn beschikking heb. Mijn bijdrage ligt daarmee vooral op het succesvol helpen vormgeven en inrichten van organisaties, waarbij de resultaten, de menselijke maat en de toekomstbestendigheid een bepalende rol spelen.

Als voormalig Nederlands kampioen snowboarden weet ik uit eigen ervaring dat voor een optimale performance plezier enorm belangrijk is en hoe dit de intrinsieke motivatie voedt en flow mogelijk maakt.

In de pionierstijd van het internet bij World Online, ben ik zeer vertrouwd geraakt met snel veranderende omgevingen, steeds wijzigende businessmodellen en het structureel monitoren van de juiste financiele basis.

Uit mijn tijd als organisatie adviseur breng ik, naast ruime coachingservaring, een breed arsenaal aan modellen en methodieken mee zoals bijvoorbeeld Lumina Spark en dialoog.

In combinatie met een groot netwerk, mijn sterke conceptuele, inspiratiegedreven, ongedwongen en behoedzame eigenschappen weet ik waar nodig bruggen te bouwen en altijd een veilige ruimte ruimte te creëren waarin individuen en teams stappen kunnen zetten om te excelleren.