KOERSEN OP JE INNERLIJK KOMPAS

 reis voor persoonlijke ontwikkeling van maart tot november 2024

“The world is full of magic things patiently waiting for our senses to grow sharper” – Yeats

Levensvreugde kan stromen als je koerst op je innerlijk kompas. Als je je bewust bent van je levensbeschouwing, waarden en talenten en hierop koerst terwijl het leven zich aan je ontvouwt.

Ontwikkelingen in onze persoonlijke, privé of professionele situatie nodigen ons regelmatig uit om onze koers te herijken. Ze bieden de kans om  je af te vragen wat er nodig is om in beweging te blijven. De uitnodiging om je innerlijk kompas onder de loep te nemen, opnieuw bewust te omarmen of wellicht te kalibreren. Bewuste vertraging en verstilling zijn hierbij van grote waarde. Als het stil wordt, ervaar je hoe het werkelijk met je gaat. Er ontstaat ruimte om jezelf vragen te stellen, te leren van ervaringen, bewuste besluiten te nemen. Hoe veerkrachtig ben je fysiek, emotioneel en mentaal? Welke ruimte is er voor zingeving en bewustzijn waartoe jij je geroepen voelt? En als je ontdekt dat je je wilt ontwikkelen, hoe doe je dat dan? Hoe neem je afscheid van oude gewoontes en leg je nieuwe paden aan? Weet je wat jouw bron van inspiratie is en hoe je hiermee in verbinding kan blijven? Hoe stuur je gaandeweg bij, welke beoefeningen helpen hierbij?

Het onderzoek naar antwoorden op deze vragen, geven we vorm in een Wisdom Journey van maart tot november 2024. Deze journey bestaat uit vijf momenten van ontmoeting. Soms een middag soms een meerdaagse. De groep varieert tussen de 5 en 10 personen. 

De Wisdom Journey is grotendeels een innerlijke reis om de verbinding tussen je hoofd en hart te versterken. Om vanuit zelfkennis te (her)ontdekken waar je door het leven wordt uitgenodigd. Vanuit een helder, opgeschoond contact met je binnenwereld zet je stappen in de buitenwereld. Als begeleider borg ik de ruimte waarbinnen je dit onderzoek kan doen en reflecteren we samen op je ervaringen en inzichten. Ervaring leert dat er sterke onderlinge verbondenheid ontstaat tussen deelnemers door zo intensief met elkaar op reis te zijn. Het programma biedt rust, ruimte en een ritme om de reis op een aangename manier te maken.

PRAKTISCH

De reis begint in maart met de intake en loopt door tot en met november 2024. Er is ruimte voor minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. De begeleiding wordt verzorgd door Olga Plokhooij. Vanaf 6 deelnemers zal er een tweede trainer aansluiten.

PROGRAMMA

Na een intake maak je in maart de Sprong in het diepe en ontmoet je je reisgenoten. Kort daarop gaan we tijdens een meerdaags samenzijn ontrafelen wat het Verlangen is dat in je leeft, wat je roept en vanuit welke inspiratie je in beweging komt. We gaan dit deel van de reis een paar dagen naar één van de Waddeneilanden. Een natuurlijk vervolg is dat we op Pad gaan om te onderzoeken welke stappen er te zetten zijn. We vertrekken hiervoor in juni naar de Ardennen waar we veel zullen bewegen en werken met natuurlijke elementen. In september komen we opnieuw samen om te onderzoeken welke Verleidingen je bent tegengekomen en wat jou helpt om je pad te vervolgen. We sluiten de reis af in november met een Bezegeling waarbij je je inzichten en voornemens kan bekrachtigen. Met een gezamenlijk ritueel vieren we waar samen zijn aangekomen en hoe een ieder verder reist. 

BOUWSTENEN

Om je goed te kunnen begeleiden bij het maken van de weg naar binnen en weer naar buiten, creëren we momenten van bezinning, reflectie en betekenisgeving. Momenten waarin je vertraagt, prikkels van buiten vermindert en je steeds zuiverder gaat waarnemen. Waar de klokkentijd langzaam maar zeker verdwijnt en Kairos zich aandient. Daar stap je via de weg van verwondering in een vrije ruimte waar afstemming, ontspanning en nieuwe inspiratie kan ontstaan. Waar echte aandacht, heelheid en liefde ervaren kan worden.

We werken met het ritme van de seizoenen en de kracht van de elementen lucht, water, aarde, en vuur. We werken met de wijsheid die altijd in en om  ons aanwezig is. Afhankelijk van wat zich aandient als we elkaar ontmoeten, maken we gebruik van uiteenlopende werkvormen zoals meditatie, dialoog, stilte, visualisaties, rituelen op maat, het Transformatiespel, het Levenswiel, 1-op-1 coaching, opstellingen en de Wilde Woud Tarot. De werkvormen variëren tussen individuele reflectie en beoefening en gezamenlijk uitwisseling. Journaling (biografisch schrijven) en reflectie zijn wezenlijke onderdelen van de Wisdom Journey. Je bent tussen de ontmoetingen door dus ook op reis.

DOELGROEP

De Wisdom Journey is voor mensen die er hun persoonlijke missie van hebben gemaakt om bij te dragen aan een menswaardige samenleving. Die willen investeren in zichzelf en hun missie door tijd te nemen voor reflectie, inspiratie en persoonlijke groei. De Wisdom Journey draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit van changemakers, ondernemers, wetenschappers die er hun missie van maken om ons door de uitdagingen van deze tijd te loodsen. De gezamenlijke reis levert daarbij een hechte band op met de andere deelnemers en toegang tot een brede schakering aan praktische oefeningen.

LOCATIES

Vanuit Wisdom Travellers verzorgen we locaties waar we makkelijk de natuur in kunnen en besteden we aandacht aan een gezonde levensstijl qua voeding, beweging en adem. Hier op de Wisdom Travellers website kun je voorbeelden zien van locaties waar we eerder verbleven.

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you

because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places.

Those who don’t believe in magic will never find it.” Roald Dahl

MOTIVATIE

In een snel veranderde wereld waarin grote maatschappelijke vraagstukken op ons afkomen, staan mensen op die bij willen dragen aan positieve maatschappelijke ontwikkeling. Ontwikkeling die ons helpt om te navigeren. Uit persoonlijke ervaring weet ik, Olga, dat het een zeer vervullende maar soms ook uitdagende weg is om te gaan. Naast de enorme voldoening die het geeft om te leven vanuit een persoonlijke missie, zijn er ook specifieke uitdagingen. Het kost tijd en energie om een idee naar een vorm te brengen, anderen te enthousiasmeren en/of vorm te geven aan een organisatie. Bij de groei van een initiatief/organisatie/bedrijf komen er nieuwe vraagstukken naar voren die weer een ander appel op de betrokkene(n) doen. Graag breng ik de twintig jaar ervaring die ik heb in (inter)nationale context met persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke ontwikkeling in de Wisdom Journey. Met daarbij het uitgangspunt dat we een ieders wijsheid, ervaring, kennis en beleving actief uitnodigen.

PLANNING 2024

Intakes februari/maart Arnhem
De Sprong 22 maart – middag Veluwe
Het Verlangen 2 – 5 april Wadden
Het Pad 10 – 14 juni Ardennen
De Verleiding 12 – 13 september Nader te bepalen
De Bezegeling 1 november Nader te bepalen

KOSTEN

De kosten voor de Wisdom Journey zijn €3.995 (particulier) of €4.995 (zakelijk) exclusief reiskosten en BTW. In het bedrag zijn de kosten voor de locaties, catering en studiematerialen opgenomen. 

Ik vertel je graag meer over de reis als je interesse hebt!
Aanmelden kan via deze link

Afbeelding bovenaan pagina is van Najia Mehadji, Blue Waves (2016), gefotografeerd in het Musée Mohammed VI d’Art Moderne et Contemporain in Rabat, Marokko.