KOERSEN OP JE INNERLIJK KOMPAS

 reis voor persoonlijke ontwikkeling van maart tot november 2024

“The world is full of magic things patiently waiting for our senses to grow sharper” – Yeats

Levensvreugde kan stromen als je koerst op je innerlijk kompas. Als je bewust bent van je levensbeschouwing, waarden en talenten en hierop koerst terwijl het leven zich aan je ontvouwt.

Ontwikkelingen in onze persoonlijke, prive of professionele situatie nodigen ons regelmatig uit om onze koers te herijken. Ze bieden de kans om  je af te vragen wat er nodig is om in beweging te blijven. Of dat het wezenlijk is om je innerlijk kompas onder de loep te nemen en te kalibreren. Bewuste vertraging en verstilling zijn hierbij van grote waarde. Als het stil wordt, ervaar je hoe het werkelijk met je gaat. Er ontstaat ruimte om jezelf vragen te stellen, te leren van ervaringen, bewuste besluiten te nemen. Hoe veerkrachtig ben je op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak en wat vraagt je aandacht? En als je ontdekt dat je je wilt ontwikkelen, hoe doe je dat dan? Hoe neem je afscheid van oude gewoontes en leg je nieuwe paden aan? Weet je wat jouw bron van inspiratie is en hoe je hiermee in verbinding kan blijven? Hoe herijk je gaandeweg?

Het onderzoek naar antwoorden op deze vragen, geven we vorm in een Wisdom Journey van maart tot november 2024. Deze journey bestaat uit vijf momenten van ontmoeting. Soms een middag soms een meerdaagse. De groep varieert tussen de 4 en 10 personen. 

De Wisdom Journey is grotendeels een innerlijke reis om de verbinding tussen je hoofd en hart te versterken. Om vanuit zelfkennis te (her)ontdekken waar je door het leven wordt uitgenodigd. Vanuit een helder, opgeschoond contact met je binnenwereld zet je stappen naar buiten. Als begeleiders borgen wij de ruimte waarbinnen je dit onderzoek kan doen en reflecteren we samen met jou op je ervaringen en inzichten. Uit ervaring weten we dat er sterke onderlinge verbondenheid ontstaat tussen deelnemers door zo intensief met elkaar op reis te zijn. Het programma biedt rust, ruimte en een ritme om de reis op een aangename manier te maken.

PRAKTISCH

De reis begint in maart met de intakes en loopt door tot en met november 2024. Er is ruimte voor minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. De begeleiding wordt verzorgd door Olga Plokhooij. Vanaf 6 deelnemers zal er een tweede trainer aansluiten.

PROGRAMMA

Na een intake maak je in maart de Sprong in het diepe en ontmoet je je reisgenoten. Kort daarop gaan we tijdens een meerdaags samenzijn ontrafelen wat het Verlangen is dat in jou leeft, wat jou roept en vanuit welke inspiratie jij beweegt. We gaan dit deel van de reis een paar dagen naar één van de Waddeneilanden. Een natuurlijke beweging hierna is dat we op Pad gaan om te onderzoeken welke stappen er te zetten zijn. We vertrekken hiervoor in juni naar de Ardennen waar we veel zullen bewegen en werken met de natuurlijke elementen. In september komen we opnieuw samen om te onderzoeken welke Verleidingen je bent tegengekomen en wat jou helpt om je pad te vervolgen. We sluiten de reis af in november met een Bezegeling waarbij je je inzichten en voornemens kan bekrachtigen. Met een gezamenlijk ritueel vieren we waar samen zijn aangekomen en hoe een ieder verder reist. 

BOUWSTENEN

Om je goed te kunnen begeleiden bij het maken van de weg van buiten naar binnen en weer naar buiten, creëren we momenten van bezinning, reflectie en betekenisgeving. Momenten waarin je vertraagt, prikkels van buiten afnemen en je steeds zuiverder waarneemt. Waar de klokkentijd langzaam maar zeker verdwijnt en Kairos zich aandient. Daar stap je in een vrije ruimte waar via de weg van verwondering ruimte ontstaat voor afstemming, ontspanning en nieuwe inspiratie. Om echte aandacht, heelheid en liefde te kunnen ervaren.

We werken met het ritme van de seizoenen en de kracht van de elementen lucht, water, aarde, en vuur. We werken met de wijsheid die altijd in en om  ons aanwezig is. Afhankelijk van wat zich aandient als we elkaar ontmoeten, maken we gebruik van uiteenlopende werkvormen zoals meditatie, dialoog, stilte, visualisaties, rituelen op maat, het Transformatiespel, het Levenswiel, 1-op-1 coaching, opstellingen en de Wilde Woud Tarot. De werkvormen variëren tussen individuele reflectie en beoefening en gezamenlijk uitwisseling. Journaling en reflectie zijn wezenlijke onderdelen van de Wisdom Journey. Je bent tussen de ontmoetingen door dus ook op reis.

DOELGROEP

De Wisdom Journey is geschikt voor iedereen die op eigen wijze bijdraagt aan een duurzame, menswaardige samenleving.

LOCATIES

Vanuit Wisdom Travellers verzorgen we locaties waar we makkelijk de natuur in kunnen en besteden we aandacht aan een gezonde levensstijl qua voeding, beweging en adem. Hier op de Wisdom Travellers website kun je voorbeelden zien van locaties waar we eerder verbleven.

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you

because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places.

Those who don’t believe in magic will never find it.” Roald Dahl

PLANNING 2024

Intakes februari/maart Arnhem
De Sprong 8 maart – middag Veluwe
Het Verlangen 2 – 5 april Wadden
Het Pad 10 – 14 juni Ardennen
De Verleiding 12 – 13 september Nader te bepalen
De Bezegeling 1 november Nader te bepalen

KOSTEN

De kosten voor de Wisdom Journey zijn €3.995 (particulier) of €4.995 (zakelijk) exclusief reiskosten en BTW. In het bedrag zijn de kosten voor de locaties, catering en studiematerialen opgenomen. 

We vertellen je graag meer over de reis als je interesse hebt!
Aanmelden kan via deze link